Bespaar meer dan € 250 per jaar met slimme thermostaten

De winter komt eraan...

en we willen dat je voorbereid bent!

Energie besparen is altijd geweldig – zowel voor uw portemonnee als voor het milieu, maar het is nog belangrijker nu de gas- en elektriciteitsprijzen zo hoog zijn. Je wilt natuurlijk toch dat je huis warm en cozy blijft, dus hieronder een paar tips waarmee je tot wel enkele honderden euro’s aan energiekosten per jaar* kunt besparen!

Het gebruik van een slimme thermostaat of andere slimme producten is niet de enige manier om minder gas/elektriciteit te gebruiken. Er zijn een aantal dingen die iedereen thuis kan doen zonder iets te kopen dat over het algemeen werkt, ongeacht het type huis dat je hebt:

1. Zet je thermostaat een graad lager

Heb je een thermostaat in huis waarop je handmatig de temperatuur in graden kunt invoeren, draai deze dan een graad lager dan waar je hem normaal gesproken op hebt staan. Als het bijvoorbeeld meestal op 20 graden staat, draai je het naar 19 graden. U zult persoonlijk nauwelijks of geen verschil voelen, maar in een jaar tijd kan dit u ongeveer 100€ besparen! Als je het huis verlaat, draai het dan zelfs naar 15 graden! Zo verwarm je het lege huis niet onnodig en bespaar je zelfs tot wel € 150,- per jaar!*

2. Sluit je gordijnen om de kou buiten te houden

Ja, je kunt zelfs energie besparen door je gordijnen te sluiten, de kou buiten te houden en dus minder te hoeven verwarmen. Glas is een zeer slechte geleider, wat betekent dat als de zon in de zomer door uw ramen uw huis binnen schijnt, uw huis warm wordt en in de winter de kou ook door uw ramen naar binnen komt. Om dat te voorkomen sluit je gewoon je gordijnen (meestal gebeurt dit sowieso al eerder aangezien het eerder donker wordt). Hoe dikker het gordijn, hoe minder kou er doorheen kan sijpelen.

3. Houd jezelf warm

Houd je lichaamstemperatuur op peil. Dit doe je door warme kleding te dragen (vooral natuurlijke materialen, zoals katoen, kasjmier, wol, maar ook fleece doet het). Draag meerdere lagen, warme truien en sokken aan de binnenkant Als je lang stil zit, bijvoorbeeld voor je werk of tijdens het kijken naar een film op de bank, bedek jezelf dan met een knus dekentje. Zelfs een warme kruik of lekkere warme thee kan echt helpen!

*Energiebesparing is niet gegarandeerd en hangt af van het energieverbruik, het weer en andere factoren. Meer informatie op nest.com/eu/savings

Dit is waarom slimme temperatuur regelaars handig kunnen zijn in je huis

Eerst en vooral; ze kunnen u geld besparen! Dat is het voor de hand liggende eerste grote voordeel voor u!

Hoe kan dat? Ze regelen automatisch de temperatuur in je huis en je bedient ze eenvoudig vanaf je telefoon of met je stem. Als je je huis verlaat, kunnen ze automatisch de temperatuur verlagen zodat je niet onnodig verwarmt en weer aanzetten als je thuiskomt. Zeg gewoon “hey google, zet de thermostaat op 20 graden”.

Laten we als voorbeeld de Google Nest-thermostaat nemen:

Nadat je deze slimme thermostaat in huis hebt gehaald, bedien je hem een paar dagen en pas je hem precies aan op de temperatuur die je in huis wilt hebben. Dan leert de slimme thermostaat van onze routine en programmeert hij zichzelf op basis van jouw activiteit. Hij leert ook hoe lang het duurt voordat je huis opwarmt en afkoelt tot de gewenste temperatuur, dus daar houdt hij ook rekening mee. Je krijgt rapportages over je verwarmingsverbruik in de nest app en aan het einde van elke maand, zodat je er altijd een overzicht over hebt. Zo hoef je nooit meer na te denken over het in- of uitschakelen van je kachel en gebruik je hem altijd zo efficiënt mogelijk!

PI 636896791009845148 zoom op afbetaling
Nest Thermostat 3rd Gen (Zilver)

283,00

unnamed 1 op afbetaling

Bedien het vanaf elke locatie

Pas de temperatuur aan vanaf je smartphone. Je hebt hem al de hele tijd bij je, dus je kunt altijd de Google Nest-app checken om een overzicht te krijgen van het verwarmingsverbruik in huis en deze zo nodig bij te stellen.

unnamed 2 op afbetaling

Het licht op als je de kamer binnenkomt

Je kunt zelf bepalen of je het weer, de tijd of de temperatuur wilt zien. Het strakke design is vanaf de andere kant van de kamer te zien

unnamed 3 1 op afbetaling

Eenvoudige bediening

Raak het display aan en draai aan de thermostaat om naar de verwarmingsgeschiedenis, instellingen of wijziging te gaan om het weerbericht te zien.

Regel je verwarming met de Slimme Radiatorknoppen van Tado

Met individuele ruimteregeling en het nieuwe verwarmingsalgoritme kan tado° nog meer besparen op je verwarmingskosten en je leven comfortabeler maken. Een verbeterde thermostaatinterface en de nieuwe slimme schema’s in de app maken je verwarming beheren nog makkelijker. 
De Slimme Thermostaat van tado° stuurt je verwarming aan op basis van je locatie en verwarmt alleen als je thuis bent. Met de smartphone-app heb je op elk moment controle over je verwarming. Ervaar een nieuw niveau van comfort en bespaar tegelijk energie en tot 31%* op je verwarmingskosten.

Integraties
De nieuwe producten van tado° ondersteunen platformen zoals Apple HomeKit, Google Home, Amazon Echo en IFTTT. Maak tado° een deel van je verbonden huis en creëer scenario’s met Apple HomeKit. Gebruik Siri, Google Assistant of Amazon Echo om je verwarming te besturen met je stem en creëer Applets met IFTTT om tado° te verbinden met andere applicaties en slimme apparaten.

PI 637090689078247024 zoom op afbetaling
Tado Starterspakket Thermostaat V3+ & twee V3+ Radiatorknoppen

 399,00

Nog meer smart home producten

Onze meest populaire smart home-producten die je leven gemakkelijker kunnen maken, zoals slimme deurbellen, Apple Airtags, slimme lampen en nog veel meer. Alle slimme producten kunnen gespreid worden betaald! Zonder rente en zonder BKR mogelijk bij betaling in 3 of 4 termijnen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu