Hoe u thuis energie kunt besparen

De gas- en energieprijzen zijn de afgelopen maanden ongelooflijk gestegen en door het hogere verbruik in de koudere maanden zullen de kosten nog hoger uitvallen. Maar dat is niet alles; boodschappen kosten gemiddeld 18% meer, energie 33% meer en brandstof ongeveer 45% meer.

Hieronder hebben we een aantal tips verzameld waarmee je energie kunt besparen. Het hebben van de juiste energieleverancier kan een groot verschil maken in de maandelijkse kosten. Vooral groene energieleveranciers hebben betaalbare contracten. Het kan u geld besparen en ook helpen het milieu te sparen!

peter beukema OovEfuIwBOM unsplash op afbetaling

Wat verspilt de meeste elektriciteit in het gemiddelde huishouden?

Het antwoord op deze vraag hangt af van waar u woont, maar over het algemeen zijn verwarming en airconditioning de grootste elektriciteitsverbruikers. Natuurlijk is het verwarmen en koelen van uw huis vaak essentieel, maar u kunt bezuinigen door uw verwarming en koeling alleen te gebruiken wanneer dat nodig is.

Hoe blijf je warm in de winteren bespaar je toch energie?

Aangezien je alleen in de winter verwarming gebruikt en de energiekosten in de zomer al erg hoog waren, is het alleen maar logisch dat je energierekening nog hoger wordt. Dus hier zijn een paar tips om warm te blijven en toch energie te besparen. Eerst een paar “voor de hand liggende” tips; in plaats van de verwarming aan te zetten, trek je een ander paar warme sokken of een trui aan. als je het nog steeds koud hebt, kun je een deken of warmwaterkruik gebruiken. Drink veel thee en eet warme, stomende maaltijden (vooral soep helpt!). Beweeg regelmatig, waardoor je lichaamstemperatuur ook hoger is.

 • Overstappen op duurzame energie in uw huishouden
 • Het licht uitdoen als je een kamer verlaat
 • Energiezuinige gloeilampen gebruiken
 • Minder water gebruiken
 • Dingen uitzetten in plaats van ze op stand-by te laten staan
 • Kortere douches nemen, maximaal 5 minuten
 • Zorg ervoor dat je vaatwasser vol is voordat je hem gebruikt
 • Gebruik de eco-modus van elk apparaat
 • Overweeg om je kleding aan de lucht te drogen in plaats van de droger te gebruiken

Bespaart het uit het stopcontact halen of loskoppelen van apparaten geld?

Als het is losgekoppeld, kan het geen elektriciteit gebruiken. Zelfs wanneer ze zijn uitgeschakeld, blijven veel apparaten stroom verbruiken, en hetzelfde geldt voor opladers, of een apparaat nu wordt opgeladen of niet.
 
Dat betekent dat je laptop en telefoonoplader stroom kunnen blijven gebruiken, zelfs als ze niet in gebruik zijn. Dit kleine probleem kan gelijk zijn aan 8% van de jaarlijkse elektriciteit van uw huis. Dit is natuurlijk eenvoudig op te lossen door alles wat niet in gebruik is los te koppelen.

Hoe kan ik energie besparen tijdens het werk?

Als u op kantoor werkt en uw huis meerdere uren per dag verlaat, moet u elke dag een paar dingen doen om ervoor te zorgen dat u geen overtollige energie verbruikt. De eerste en meest voor de hand liggende manier om energie te besparen bij u thuis als u aan het werk bent, is door alle lampen in huis uit te doen voordat u weggaat. Overdag onnodige lampen in huis laten branden, draagt in grote mate bij aan energieverspilling. Koppel vervolgens alle onnodige apparaten los voordat u vertrekt. Bepaalde apparaten, zoals bijvoorbeeld een broodrooster of blender, mogen alleen tijdens gebruik worden aangesloten. Ten slotte wilt u ervoor zorgen dat uw thuiscomputer is uitgeschakeld en dat uw televisie, radio en andere elektronische apparaten zijn uitgeschakeld en geen energie verbruiken terwijl u weg bent.

PI 637323104436500485 zoom op afbetaling

De slimme technologie van de van de AEG SoftWater wasmachine L9FEN96BC

“Met de ProSense-technologie wordt elke lading in de wasmachine automatisch gewogen om het programma op maat af te stemmen (met de minimale tijd die nodig is voor een volledig schoon resultaat). Slijtage wordt verminderd en jouw favoriete basics blijven mooi. Bovendien bespaart deze technologie water en energie.”

Hier zijn nog vier manieren waarop u uw energierekening laag kunt houden:

 • Doe de lichten uit: 5% van uw rekening komt op rekening van verlichting, maar dit kan oplopen als u niet oppast. Een simpele gewoonte om te vormen is om de lichten uit te doen als je een kamer verlaat.
 • Vervang oude lampen door spaarlampen: Stap over op spaarlampen, zoals leds. Als u spaarlampen en LED’s gebruikt, probeer ze dan niet uit te schakelen als u 10 minuten of minder de kamer uit bent, omdat ze meer stroom verbruiken dan ze doen om gedurende die tijd te werken.
 • Gebruik slimme technologie: Innovatieve technologie is een investering vooraf, maar bespaart u op de lange termijn geld (en energie). Als je het vergeet, kan het de lichten aan- en uitzetten, de verwarming een uur voordat je thuiskomt aanzetten en meer.
 • Upgrade oude apparaten: Op zoek naar een excuus om je oude vaatwasser te vervangen? Het gebruikt waarschijnlijk een ton meer energie dan een moderne. Misschien is het tijd om te upgraden? Je vindt ze hier:

Zuinige wasmachines

Een energiezuinige wasmachine heeft energieklasse A of B. Hiermee kunt u tot wel €200,- op energie besparen per jaar.

 •  961,00 1.129,00

  €320,33

  in 3 keer

  €30,81

  in 36 keer
 •  1.088,00

  €362,67

  in 3 keer

  €34,88

  in 36 keer
 •  1.254,00

  €418,00

  in 3 keer

  €40,20

  in 36 keer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu