Wat betekenen de meest voorkomende TV termen?

TV makers komen voortdurend met nieuwe termen om hun nieuwste en beste functies te beschrijven, maar weet je echt waar al die acroniemen voor staan? Hier is een snelle spiekbrief om u te helpen begrijpen hoe deze functies uw kijkervaring beïnvloeden.

op afbetaling

De meeste tv’s op de markt zijn eigenlijk LED’s en omdat ze zo populair zijn geworden, zijn ze verkrijgbaar in een breed scala aan maten en prijsklassen. De decennia oude technologie die in LED wordt gebruikt, vertaalt zich in een helderder scherm met meer contrast, wat een realistischer scherm betekent. Bovendien zorgen de heldere schermen van led-tv’s ervoor dat u het scherm nog steeds kunt zien, zelfs als u in een zonnige kamer kijkt.

op afbetaling

Ook bekend als ultra high definition (UHD), hebben 4K-televisies vier keer zoveel pixels als een standaardtelevisie. Dat is belangrijk, want meer pixels betekenen een scherper beeld en fijnere details. 4K-tv’s staan ​​bekend om hun levendige kleuren, waardoor ze perfect zijn voor het kijken naar de grote wedstrijd of je favoriete film.

op afbetaling

HDR, of High Dynamic Range, stelt je scherm in staat om een ​​breder scala aan kleuren weer te geven en produceert nauwkeuriger zwart, wat betekent dat je alles op het scherm kunt zien terwijl je naar slecht verlichte drama’s of enge films kijkt.

op afbetaling

Met Smart TV’s kun je al je favoriete programma’s bekijken en video’s streamen via apps zoals YouTube en Netflix door verbinding te maken met wifi. Als film marathons en binge-watchen TV iets voor jou zijn, zul je genieten van het gemak van een Smart TV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu