Tuineren 101

Lees waar u rekening mee moet houden voordat u dit jaar gaat tuinieren!

Allereerst; wat tof dat u overweegt om uw eigen planten te gaan kweken! Of u nu alleen naar ze wilt kijken of zelf fruit en groenten wilt consumeren, het hebben van planten is geweldig voor de lokale fauna, zoals vogels en insecten.

U kunt helpen schattige vogels en kraaien te voeren, maar ook bijen helpen nectar te vinden en meer honing te maken! Laten we eens kijken naar enkele belangrijke factoren…

Allereerst heeft u buitenruimte, zoals een balkon of een tuin? Zo ja, geweldig! Maar zo niet, dan zijn er een aantal creatieve manieren waarop u toch iets buiten kunt laten groeien:

U kunt bijvoorbeeld bloempotten aan ramen hangen! Of zet gewoon bloempotten voor je huis (zorg altijd dat je buren het goed vinden en het is toegestaan in uw straat). Je kunt ook overwegen om bij familie en vrienden te vragen of iemand een tuin heeft die ze graag met u willen delen, of u kunt een stukje gemeenschappelijke tuinruimte huren.

pexels ketut subiyanto 4132363 op afbetaling

Het volgende waar u rekening mee moet houden, is hoeveel zon uw buitenruimte krijgt. Idealiter is het niet op het noorden gericht, anders krijgen planten mogelijk niet genoeg zonlicht. Maar te veel zon kan ook schadelijk zijn voor sommige planten!

Voor beginners zijn groenblijvende planten veel gemakkelijker te verzorgen dan seizoensbloeiende planten. Maar ongeacht de plant, hij heeft zon en water nodig. In het voor- en najaar is het niet altijd nodig om ze dagelijks water te geven, maar in de zomer moet u ervoor zorgen dat u uw planten minimaal één keer per dag water geeft. Pro-tip; Geef de planten geen water als de zon er direct op schijnt, doe het ’s ochtends of na zonsondergang.

pexels julia filirovska 7141192 op afbetaling

Als u een fan bent van vers fruit, groenten en kruiden, overweeg dan om die planten te kopen of ze uit zaden te laten groeien – in slechts een korte tijd kunt u genieten van uw eigen zelfgekweekte tomaten, aardbeien of muntblaadjes. Om in de zomer koel te blijven, gooi u zowel aardbeien als muntblaadjes in water en geniet ervan! Om in de zomer koel te blijven, gooi u zowel aardbeien als muntblaadjes in water en geniet u ervan op uw tuinmeubelen. Heeft u uw tuin of balkon nog niet ingericht? Geen zorgen, er is nog tijd! Bekijk hieronder onze bestverkochte tuinmeubelen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu