Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kan je azijn, citroenzuur of vaatwastabletten gebruiken om je wasmachine te ontkalken?

Hier wordt enorm veel over geschreven op het internet en ja sommige middelen werken. Wij raden ze echter niet aan, vanwege de kans op vervolg problemen.

Deze middelen lossen ook vetten op. Siliconen-naden, rubbers en pakkingen bestaan uit vetten. Het gebruik van de azijn, citroenzuur of vaatwastabletten kan dus leiden tot lekkage van uw wasmachine.

Waarom een wasmachine ontkalken en reinigen?

Kalk ontstaat wanneer het water wordt verwarmd. Vervolgens hecht het zich aan het verwarmingselement maar ook aan de trommel, op rubberen afdichtingen en in de leidingen van de wasmachine. Dit zorgt ervoor dat de wasmachine meer energie gaat verbruiken. Omdat het meer moeite moet doen om water naar binnen te pompen en harder moet werken om het water te verwarmen.

Hoe meer kalkaanslag er is hoe slechter dit voor het energieverbruik en de levensduur van de wasmachine. Kalkafzetting is ook een geschikte voedingsbodem voor bacteriën en kan dus leidden tot onprettige geuren. Daarnaast reinigen de meeste vloeibare ontkalkers ook gelijk de achtergebleven zeepresten.

Hoe vaak moet je een wasmachine ontkalken?

Dit ligt aan hoe vaak u de wasmachine in de week gebruikt. Wij zeggen dat 1x in de 6 maanden voor de meeste huishoudens genoeg is. Sommige fabrikanten en merken van ontkalkers raden echter aan om dit elke 2 tot 4 maanden te doen.

Waarom een tussenstuk tussen wasmachine en droger?

Als wij een droger op een wasmachine plaatsen doen wij dit alleen met tussenstuk. Het tussenstuk zorgt er namelijk voor dat de droger goed en stevig staat op wasmachine en dat deze er tijdens het centrifugeren niet vanaf kan trillen. Daarnaast leveren wij een bevestigingsriem mee op het moment dat u een tussenstuk bij ons koopt.

Doet u het zelf dan kunt u in principe ook verder zonder tussenstuk als de droger bovenop staat. Door het gewicht van de droger blijft deze vrijwel altijd op zijn plek staan.

Menu