Wij begrijpen dat tanken op dit moment erg duur is geworden en dat het fijn kan zijn om de hoge brandstofkosten over een langere periode te verdelen. Wij zijn daarom opzoek gegaan naar een mogelijkheid benzine en diesel achteraf of gespreid te betalen. Deze hebben wij gevonden.

U kunt vanaf nu tanktegoed bestellen voor Total Tankstations. U krijgt dan een pre-paid kaart opgestuurd. Met deze pre-paid kaart van TotalEnergies kunt u gemakkelijk alle soorten brandstof, shopaankopen en carwash beurten betalen bij Total tankstations. Tanken achteraf betalen kan met één van onze Total tanktegoed kaarten.

Hoe werkt het:

 1. U kiest het bedrag waarvoor u wilt tanken (minimaal €50).
 2. U rekent het tanktegoed af. U kunt achteraf betalen of betalen in termijnen
 3. U ontvangt binnen 2 dagen een pre-paid tankpas, die u kunt gebruiken op alle Total Tankstations

De tankpas bevat het door u gekozen bedrag en is gelijk te gebruiken.

tanken achteraf betalen

Tankpas & tegoed

 •  55,00

  €18,33

  in 3 keer
 •  29,00
 •  108,00

  €36,00

  in 3 keer

Wilt u een hoger bedrag. Voeg dan dezelfde kaart meerdere keren toe, totdat u het gewenste bedrag heeft.

Op deze manier helpen wij als het ware om achteraf te betalen bij het tankstation. 

Het minimale bedrag dat u kunt kiezen is €50. Dit kunt u in stappen van €25 verhogen tot een maximum van €500,-.
Voorbeeld: U kunt kiezen voor €50,-, €75, €100 en verder tot en met het maximum van €500. U kunt niet kiezen voor €60 of €120

Veel gestelde vragen

U ontvangt deze binnen 2 werkdagen met PostNL. Vaak al de volgende dag.

Je kunt alle typen brandstoffen zowel benzine als diesel betalen met de kaart.

De tankpas werkt op dezelfde manier als een ‘gewone’ tankpas of gewoon betalen. Je tankt eerst en daarna reken je binnen af.

De tankpas  werkt op dezelfde manier als een ‘gewone’ tankpas of gewoon tanken. Je tankt eerst en daarna reken je binnen af.

De pas is nog niet werkzaam voor onbemande pompen.

Het tegoed is geldig tot de vervaldatum. De vervaldatum vind je terug op de kaart.

U betaald €1,95 voor de verzending van de pas en een administratieve kosten van 4% van het totaal bedrag.

Aan het gebruik van de pas zitten geen verdere kosten.

Je kunt de kaart niet inwisselen voor contant geld.

Achteraf betalen bij tankstation

Met behulp van onze tankpas kunt u als het ware achteraf betalen bij een tankstation. 

De torenhoge brandstofkosten raken iedereen in hun portemonnee. Met onze achteraf betalen methode kunt u nu ook benzine of diesel voor uw auto kopen en later betalen.

Als u liever uw benzine of diesel in termijnen wilt betalen dan kan dit ook. U kunt kiezen om uw tankbeurt in 3, 4 of meer termijnen gespreid te betalen. Zo kunt u uw brandstofkosten over een langere periode verdelen.

Het werkt op dezelfde manier als het afrekenen van één van onze andere producten. Wij helpen duizenden Nederlanders met het achteraf en gespreid betalen van hun witgoed, elektronica, meubels en nu ook hun brandstof. Wij zijn erg populair bij mensen die de kosten van levensbehoeften willen verdelen over een langere periode en soms niet in aanmerking kunnen komen voor andere financiering.

Bonus, als u kiest voor achteraf betalen of gespreid betalen van uw benzine of diesel in 3 of 4 termijnen. Dan betaalt u geen rente en komt er ook geen BKR-registratie

10 Tips om zuiniger te rijden en brandstof te besparen.

Hieronder hebben wij 10 tips neergezet die u helpen om brandstof te besparen en zuiniger te rijden. Met deze tips kan je wel 10% brandstof besparen.

1. Schakel zo vroeg mogelijk omhoog

Als je zo vroeg mogelijk begint met doorschakelen kun je veel brandstof besparen. Hoe hoger het aantal toeren hoe hoger het brandstof verbruik. Sinds het nieuwe rijden is geïntroduceerd wordt doorschakelen tussen de 2.000 en 2.500 toeren als de norm gezien

2. Rijd anticiperend

Volg de verkeersstroom en anticipeer op wat er voor je gebeurt. Verander niet onnodig van rijstrook, hou voldoende afstand en vermijd onnodig hard remmen.

3. Laat je wagen uitrollen

Wanneer je een rood licht of een andere voorziene hindernis nadert, laat het gaspedaal dan tijdig los. Zo laat je de auto vertragen op de motor zonder de koppeling in te duwen. Indien nodig kan je ook omlaag schakelen naar een lagere versnelling om meer op de motor af te remmen. 

4. Leg je wagen tijdig stil

Moet u ergens ergens langer dan een minuut stil blijven staan, laat de wagen dan niet onnodig draaien. Heeft uw auto geen start-stopsysteem, schakel de motor dan zelf uit.

5. Rij niet te snel

Je verbruikt gemiddeld 25% meer brandstof bij 130 km/u, dan wanneer je 100 km/u rijdt.

6. Gebruik je cruise control

Versnellen en schommelend rijden kost veel brandstof. Rijd daarom zo veel dezelfde snelheid in een zo hoog mogelijke versnelling.

7. Zorg dat je wagen goed onderhouden is

Slecht onderhoud kan het verbruik van een wagen tot 5% laten stijgen. Een verstopte luchtfilter, een vervuild koelsysteem of versleten bougies: allemaal zaken die tot een hoger verbruik leiden.

8. Zorg voor de juiste bandenspanning

Een te lage bandenspanning geeft meer rolweerstand, waardoor je 2 tot 3% meer verbruikt. Auto deskundigen raden het daarom aan om je bandenspanning elke twee a drie maanden controleren.

Is de bandenspanning te laag. Dan kun je vaak je banden weer oppompen, bij een lokaal tankstation.

9. Schakel energieverslinders uit

Beperk het gebruik van elektrische accessoires zoals gps, airco, enz. Schakel de onnodige energieverslinders zoals de achterruitverwarming uit zodra je ze niet meer nodig hebt. Deze energie gebruikers kunnen het verbruik tot wel 20% verhogen.

10. Ruim je kofferbak op

Extra en onnodig gewicht is één van de grootste redenen voor een hoger verbruik. 10% meer gewicht zorgt bijvoorbeeld al voor 6% meer verbruik. Haal daarom alle spullen die je niet nodig hebt uit de auto.

Tanken achteraf of gespreid betalen.

Tanken achteraf betalen

Bij ons kunt u alle brandstoffen bij bemande Total tankstations achteraf betalen.

Tanken gespreid betalen

Bij ons kunt u alle brandstoffen bij bemande Total tankstations gespreid betalen, dit kan in 3 termijnen zonder BKR of rente met één van onze gespreid betalenopties.

Tanken achteraf betalen

Menu