• MIELE DA6096W, Wandschouwafzuigkap (898 mm breed, 523 mm diep) (Outlet)

  • Betaal in termijnen zonder rente of BKR
  • Dit product wordt gratis bezorgd
  • Outlet product
  • Geen verborgen of extra kosten
  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Bescherming tegen wanbetaling bij ziekte & ontslag
   1.235,96 1.620,60

  Vanaf

  €40

  per maand

Afzuigkap op afbetaling kopen

Een afzuigkap kan een dure aankoop zijn maar is wel een nodige aankoop om kook geuren af te voeren. Wij raden aan om de afzuigkap op de juiste manier te installeren of om dit door de door ons ingeschakelde monteurs te laten doen. Het is namelijk belangrijk dat deze goed wordt geïnstalleerd om onnodig brandgevaar te voorkomen. U kunt uw afzuigkap op afbetaling kopen en in 2 tot 48 termijnen betalen.

Afzuigkap in termijnen betalen

Wij zijn de webshop voor gespreid betalen. Bij ons kunt u daarom ook uw afzuigkap in termijnen betalen zonder rente of BKR-registratie. Dit is mogelijk als u tijdens het afrekenen kiest voor onze 2, 3 of 4 termijnen optie.

Afzuigkap achteraf betalen

U kunt bij ons een afzuigkap kopen en deze tot wel 30 dagen later betalen. Dit is 15 dagen langer dan achteraf betalen bij de veel andere webwinkels. Wilt u uw afzuigkap achteraf betalen, dan kunt u dat gemakkelijk doen door tijdens het afrekenen te kiezen voor Klarna achteraf betalen. Het achteraf betalen is zonder rente of BKR-registratie. Dit is een handige manier als u wel het geld heeft of verwacht maar het product eerst wilt zien voordat u deze volledig betaald.

Afzuigkap schoonmaken

Vetaanslag

Vet is een goede geleider voor vuur. Als vet brand geleid in een huis dan is dit 9 van de 10 keer in de afzuigkap. Wanneer het vet in de afzuigkap in brand staat dan wordt het al snel een onbeheersbare brand omdat de afzuigkap moeilijk bereikbaar is en naarmate de vlam verder door de afzuigpijp komt. Zal deze meer en meer zuurstof van buiten kunnen aantrekken om te groeien van keukenbrand tot volledige huis brand. Vrijwel alle afzuigkappen bevatten een filter vaak een koolstoffilter. Deze filter trekt kookluchtjes aan, maar ook stof en vet. Als de afzuigkap niet regelmatig wordt schoongemaakt, raakt het filter verzadigd. Dit kan zelfs zo erg worden dat er vet draadjes uit beginnen te hangen. Er ontstaat dan een vette laag over het rooster, waardoor de zuigkracht minder wordt en de kans op brand veel groter is. Een klein vlammetje kan er dan al voor zorgen dat de afzuigkap in brand vliegt. Een vette afzuigkap kan in ca. 3 minuten leiden tot een volledige woningbrand.

Als het afzuigkanaal boven de afzuigkap heel vet is, staat die bij een keukenbrandje (bijvoorbeeld gestart in de afzuigkap) ook snel in brand. Een dergelijke brand kan doorslaan naar het dak en voor je het weet is het pand onbewoonbaar of dusdanig beschadigd dat het veel werk kost om te herstellen. Het is belangrijk dat ook het afzuigkanaal minimaal 1 keer per jaar goed wordt schoongemaakt. Maar wordt er veel gefrituurd in een keuken dan is 1 keer per jaar misschien niet eens voldoende! Een huis, tuin en keuken manier om te testen of de afzuigkap schoon genoeg is en goed werkt is als je de afzuigkap aan zet en je houdt er een keukenrol papiertje onder en die blijft door de zuigkracht plakken, dan is het kanaal schoon. Dwarrelt het papiertje naar beneden dan kan dat een teken zijn dat het afzuigkanaal vuil is. Het spreekt voor zich dat wanner het papiertje blijft plakken aan het vet dat de afzuigkap vies is!

Maak dan de afzuigkap opnieuw schoon, controleer het afzuig luchtkanaal en ook de filters.

Menu