Onderhouden, reinigen en ontkalken van uw wasmachine

Als u dit leest dan is het weer tijd om onderhoud te plegen aan uw wasmachine. Dit helpt om de levensduur van uw wasmachine te verbeteren en ook ervoor te zorgen dat de wasmachine zuinig blijft werken.

Daarom zijn hier een aantal tips voor het plegen van onderhoud, hier heeft u minder dan 15 minuten voor nodig.

  1. Draai een programma op 90 / 95 graden. Op deze temperatuur worden eventuele schimmels en achterstallige zeepresten schoon gespoeld. Desgewenst is het mogelijk om dit te combineren met machinereiniger voor zeer grondige reiniging.
  2. Maak de rubberen rand van de deuropening van uw wasmachine na elke wasbeurt schoon. Hier kan water en wasmiddel op achterblijven, waardoor uw wasmachine kan gaan stinken en uw wasgoed vies kan worden.
  3. Laat de wasmachine deur open tussen wasbeurten, zodat de onderdelen in uw wasmachine na een wasbeurt goed kunnen drogen. Zo voorkomt u dat uw wasmachine gaat stinken.
  4. Ontkalk uw machine. Dit kun u eenvoudig doen door een ontkalkingstablet of een schep keukensoda of een klein beetje azijn te doen in het wasbakje en mee te laten draaien op een programma van 90 of 95 graden zonder wasgoed. Zo voorkomt u verstopping of lekkage.

Heeft u niet de juiste middelen om uw wasmachine te ontkalken? Klik dan hier om onze ontkalking producten te bekijken. Een tablet of flesje teveel gedoe? Bekijk dan hier onze magnetische ontkalker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu